Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Grigoriu răspunde acuzațiilor lui Stoianoglo

21 iul. 2021,, 14:38   Politică
3491 5

Președintele comisiei de anchetă „Laundromat”, deputatul Platformei DA, Inga Grigoriu, respinge acuzațiile Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, potrivit căruia scopul acestei comisii a fost anume de a bate în șeful PG.

Parlamentara îi amintește lui Stoianoglo că primul proiect de hotărîre cu privire la crearea Comisiei „Laundromat” a fost înregistrat la Parlament în martie 2019, cu mult timp înainte ca Stoianoglo să ocupe funcția de șef al PG.

„Eu sînt sigur că comisia aceasta a fost creată și a activat doar pentru a distrage atenția de la investigarea furtului miliardului. Comisia a fost creată la inițiativa deputaților Partidului „ȘOR”, dar și a celor din anturajul lui Plahotniuc.

Doamna [Inga Grigoriu] a fost numită șefă și a fost folosită pentru discreditarea mea ca Procuror General”, a declarat aseară Stoianoglo în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4.

În cadrul unui briefing de presă, Inga Grigoriu a dat de înțeles că cele declarate de Stoianoglo nu corespund realității.


„Pentru prima dată, proiectul de hotărîre privind constituirea comisiei parlamentare de anchetă care va elucida fenomenul spălărilor de bani a fost înregistrat în luna martie 2019.

A fost înregistrat sub semnătura deputaților care au constituit componentele fostului bloc ACUM. Acest proiect de hotărîre a fost angajamentul fostului bloc ACUM față de cetățeni în lupta cu schemele ilicite care s-au petrecut pe teritoriul R. Moldova”, a declarat ea.

De menționat că Alexandr Stoianoglo a fost numit în funcția de Procuror General la sfîrșitul lunii noiembrie 2019.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?