Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

În ce țară se va afla sediul agenției europene pentru combaterea spălării banilor

23 feb. 22:30   Externe
1985 0

Frankfurt, centrul financiar al Germaniei, va găzdui sediul noii agenții a Uniunii Europene pentru combaterea spălării banilor, după ce reprezentanții statelor membre din blocul comunitare și Parlamentul European au convenit acest lucru.

Frankfurt a învins concurența din partea orașelor Paris, Bruxelles, Madrid, Dublin, Riga, Vilnius, Viena și Roma pentru a găzdui nouă entitate, desemnată sub acronimul AMLA (Anti-money laundering authority/Autoritatea pentru combaterea spălării banilor).

AMLA va avea, în special, sarcina de a superviza și coordona autoritățile naționale pentru a depista și a combate activitățile transfrontaliere suspecte.

Ministrul german de Finanțe a insistat ca Frankfurt, centrul financiar al țării, să găzduiască AMLA, notează Noi.md cu referire la dcnews.ro.

AMLA va juca un rol esențial în combaterea activităților financiare ilicite în UE. Cu peste 400 de angajați, își va începe activitatea la jumătatea anului 2025, potrivit unui anunț făcut de președinția belgiană a UE.

2
2
1
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?