X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4017

Apartenența Republicii Moldova la CSI nu împiedică integrarea sa europeană. Declarație

13 dec. 2022,, 19:45   Politică
2466 0

Apartenența la Comunitatea Statelor Independente nu împiedică procesul de integrare a Republicii Moldova în Uniunea Europeană.

Afirmația aparțin ambasadorului UE la Chișinău Janis Mazeiks, scrie tass.ru

„În prezent, statutul Republicii Moldova de membru al CSI nu este o problemă care necesită o soluție urgentă. <...> Din cîte știu, apartenența la această organizație implică aproximativ 200 de acorduri bilaterale între statele membre. Ar fi important să fie examinat acest aspect”, a spus diplomatul la Radio Moldova.

Totodată, el a recunoscut că mai devreme la Bruxelles nu s-au confruntat cu o astfel de problemă, din moment ce statele care au aderat la UE nu au participat la CSI.

Anterior,președintele Republicii Moldova Maia Sandu a spus că autoritățile sînt interesate de continuarea cooperării în cadrul CSI și după ce țara a primit statutul de candidat la aderarea la UE, întrucît vorbim de sute de acorduri încheiate cu alte țări, inclusiv bilaterale.


Ea a explicat că guvernul intenționează să analizeze care dintre ele sînt relevante pentru relațiile economice bilaterale cu alte țări.

0
4
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?