X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4059

UE a aprobat definitiv reforma migrației

14 mai. 22:15   Externe
1997 0

După aproape un deceniu de dezbateri, Uniunea Europeană a aprobat în cele din urmă o reformă radicală a legii imigrației.

Marți, 14 mai, țările UE au luat o decizie oficială, confirmînd un pachet de zece reglementări adoptat de Parlamentul European, care prevede o înăsprire semnificativă a Legislației europene comune în materie de azil (Geas).

Noile reguli vor intra în vigoare după publicarea lor în Jurnalul Oficial al UE. Apoi, țările UE vor fi obligate să aducă legislația națională în conformitate în termen de doi ani. Reforma înăsprește regulile pentru migranții din țări relativ sigure. Ar trebui să limiteze imigrația ilegală în UE și să ușureze povara asupra Italiei, Greciei și altor țări spre care este direcționat principalul flux de migrație ilegală.

Parlamentul European a adoptat pe 10 aprilie o decizie finală privind reforma legii azilului în UE, care este în discuție de la criza migrației din 2015. Pachetul de legi prevede, printre altele, accelerarea procedurilor pentru solicitanții de azil la frontierele externe. Cei cu șanse reduse să li se permită să rămînă în UE vor fi deportați mai repede, cu decizii luate la graniță.

Una dintre componentele reformei este un mecanism de solidaritate pentru distribuirea solicitanților de azil între țările UE. Aceasta înseamnă că în cazul unui număr excesiv de solicitanți de azil în primele țări de intrare a migranților în UE – Italia, Grecia, Spania, Cipru, Malta – solicitanții de azil vor fi obligați să accepte solicitanți de azil în cadrul unui sistem de cote etc.

1
0
0
3
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?