Arşiţa stiri: 151
Jocurile Olimpice stiri: 128
Transnistria stiri: 1454

Macron: UE va intensifica ajutorul acordat Ucrainei în următoarele săptămîni

11 mai. 23:00   Externe
2372 0

Uniunea Europeană ar putea în următoarele săptămîni să consolideze asistența acordată Ucrainei și să livreze mai multe echipamente, comunică RBC-Ucraina cu referire la președintele francez Emmanuel Macron, citat de Le Progres.

Liderul francez a făcut declarația respectivă într-o conferință video, în care a răspuns la întrebările utilizatorilor online.

Întrebat dacă Franța ar merge la război, Macron a respins această posibilitate. El a explicat declarațiile sale despre posibila desfășurare de trupe occidentale în Ucraina.

"Ucraina a fost atacată de Rusia și, la un moment dat, trebuie să fim capabili să descurajăm Rusia să meargă mai departe. În Ucraina, sînt puse în joc suveranitatea și integritatea teritorială. Dar statul de drept, regulile noastre comune sînt, de asemenea, în joc", a declarat Macron.

El a mai spus că Occidentul ar trebui să ajute mai mult Ucraina. Macron a relevant faptul că mai multe ajutoare sînt planificate în următoarele săptămîni.


"De aceea trebuie să ajutăm mai mult, ceea ce vom face în următoarele săptămîni, livrînd mai multe echipamente ucrainenilor, dar și pentru a spune la un moment dat, dacă rușii merg prea departe, noi toți europenii trebuie să fim gata să acționăm pentru a-i convinge", a adăugat președintele francez.

8
0
0
0
15

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?