X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Maia Sandu, despre ieșirea R. Moldova din CSI: „Trebuie să fim pragmatici”

11 dec. 2022,, 17:30   Politică
5504 2

Președinta Maia Sandu susține că ieșirea Republicii Moldova din Comunitatea Statelor Independente (CSI) este un proces de durată. Șefa statului a explicat această situație, relatează agora.md, prin faptul că relația țării noastre cu această organizație se bazează pe cîteva sute de acorduri, multe dintre ele bilaterale și pe plan economic.

„Acolo nu e vorba de un acord, e vorba de sute de acorduri iar multe dintre ele se referă la relația cu alte state, ca Kazahstan, Kîrghizstan, sînt acorduri pe partea economică”, a declarat șefa statului, în cadrul conferinței „Europa după războiul din Ucraina. Perspective, viziuni, strategii, proiecte”, la Cluj-Napoca, transmite Noi.md cu referire la newsmaker.md.

Sandu a menționat că aceste acorduri sînt analizate în prezent, pentru a se vedea din care acorduri este posibilă retragerea și care ar urma să fie păstrate.

„Din cîte știu eu, se face o analiză a acestor lucruri și nu e posibil de a ieși din toate acordurile. Se va analiza și se va vedea din care ieșim, care sînt relevante pentru relațiile noastre economice bilaterale cu alte state. Trebuie să fim pragmatici și să mergem logic asupra acestui lucru”, a menționat Sandu.

16
0
1
2
26

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?