X 
Arşiţa stiri: 161
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1412

Cele mai multe prune importate de UE provin din Moldova

11 mai. 18:00   Economie
2803 0

Cele mai multe prune importate de Uniunea Europeană provin din R. Moldova, anunță ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba, care face referire la datele publicate de Eurostat, Oficiul pentru Statistică al Uniunii Europene.

Potrivit viceprim-ministrului, 25% din prunele vîndute în UE în 2023 sînt moldovenești. Anul trecut au fost exportate prune în valoare de 35 milioane de euro, transmite Știri.md cu referire la zdg.md.

„(…) Doi ani în urmă Uniunea Europeană a eliminat cotele la șapte produse agricole printre care și prunele (…). 60 de mii de tone crescute, culese și exportate de antreprenorii noștri, sau de patru ori mai mult decît cota de 15 mii de tone eliminată doi ani în urmă. Am depășit cotele de PATRU ori și spațiu de creștere mai este!

Această realizare este meritul oamenilor muncitori ai acestei țări și demonstrează că produsele moldovenești de înaltă calitate sînt apreciate și căutate pe piața internațională. Asta e economia pe care ne-o dorim! În care antreprenorii au acces la piețe și pot să se manifeste pe piața globală. Și la asta lucrăm zi de zi. sîntem alături cu reforme, cu finanțare, cu acces la noi piețe. Și da, putem mult mai mult”, a spus ministrul într-o postare pe Facebook.


4
0
0
2
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав