Coronavirus stiri: 8130
Obiectiv european stiri: 326
Criza energetică stiri: 933

„Moralitatea” rămîne fără protecție

5 aug. 16:54   Politică
1218

Agenția de Stat pentru Protecția Moralității va fi desființată. Un proiect de hotărîre în acest sens figurează pe agenda Cabinetului de miniștri. Actul urmează a fi examinat pe data de 10 august. Potrivit inițiativei, bunurile aflate în gestiunea Agenției și patrimoniul arhivistic al acesteia vor ajunge, după lichidare, în posesia Ministerului Culturii.

Conform proiectului de hotărîre, disponibilizarea salariaților Agenției de Stat pentru Protecția Moralității se va efectua în conformitate cu prevederile legislației în vigoare.

Ministerul Culturii urmează să instituie, în termen de 30 de zile de la data publicării hotărîrii, comisia de lichidare, care va asigura derularea procesului de lichidare a Agenției de Stat pentru Protecția Moralității, în modul stabilit de legislație.

La fel, urmează a fi instituită o comisie de transmitere a bunurilor, care va asigura, în termen de 30 de zile lucrătoare, transmiterea acestora către Ministerul Culturii în conformitate cu prevederile Regulamentului cu privire la modul de transmitere abunurilor proprietate publică, aprobat prin Hotărîrea Guvernului nr. 901/2015.

Precizăm că Agenția de Stat pentru Protecția Moralității a fost creată în anul 2001, la inițiativa Partidului Comuniștilor din Republica Moldova.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав