Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4063

Ministerul Culturii și Primăria: cine și ce spune despre caldarîmul din strada 31 August

23 apr. 09:45   Capitala
2695 0

Discuțiile între Primăria capitalei și Ministerul Culturii în privința porțiunii de caldarîm, scoasă la lumină în urma unor lucrări pe strada 31 august, continuă.

Ministerul Culturii ar vrea să preia acest segment de arteră, însă Primăria spune că nu a primit, deocamdată, nicio solicitare oficială în acest sens.

Potrivit Ministerului Culturii, segmentul de stradă ar trebui să treacă în gestiunea instituţiei pe care o conduce şi să fie transformat în alee pietonală.

"Una din variante ar fi transmiterea către noi, către Ministerul Culturii, către Guvern această porţiune de stradă ca să ne preocupăm noi ca proprietari de această stradă", a menționat Sergiu Prodan, ministrul Culturii, notează Noi.md cu referire la tvrmoldova.

De cealaltă parte, şeful Direcţiei Mobilitate Urbană din cadrul Primăriei susţine că nu s-a făcut niciun demers oficial în acest sens.


"Sîntem în continuare în aşteptarea avizului Consiliulгш Național al Monumentelor Istorice privind soluţia care a fost prezentată de către Direcţie pentru schiţa de proiect сu viziunea privind modul de remediere şi punerea în valoarea a acestei zone de caldarîm", a menționat Vitalie Mihalache.

Amintim că această zonă de caldarîm a fost descoperită în timpul reparaţiei străzii 31 August. Specialiştii cred că pavajul ar data din perioada în care Carol Schmidt era primarul oraşului Chişinău.

2
0
1
2
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?