X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4059

Kazahstanul va spori protecția drepturilor femeilor și siguranța copiilor

15 apr. 18:45   Externe
2044 0

Președintele Kazahstanului, Kasym-Jomart Tokayev, a semnat legile privind introducerea de modificări și completări la unele acte legislative referitoare la îmbunătățirea protecției drepturilor femeilor și a siguranței copiilor și la înăsprirea pedepselor pentru infracțiunile din acest domeniu.

Documentele introduc norme care înăspresc răspunderea pentru orice manifestare de violență împotriva femeilor și copiilor și sînt, de asemenea, menite să consolideze instituția familiei și siguranța minorilor.

În special, modificările adoptate incriminează provocarea deliberată de vătămări minore ale sănătății și bătăi. A fost înăsprită răspunderea pentru provocarea intenționată de vătămări moderate și grave ale sănătății a fost majorată.

Au fost introduse noi principii ale legislației privind căsătoria și familia, bazate pe consolidarea instituției căsătoriei și a familiei, a paternității, a maternității și a copilăriei, precum și pe principiul asigurării educației morale și spirituale a copiilor într-un spirit de respect pentru valorile universale, naționale, tradiționale, culturale și familiale.

A fost stabilit un temei juridic pentru funcționarea unui centru de contact pentru problemele familiei și protecția drepturilor femeilor și copiilor, care va fi o entitate juridică stabilită de un organism autorizat în domeniul tehnologiei informației. În același timp, a fost introdusă o obligație pentru organele de stat nu numai de a interacționa pe probleme de familie și de protecție a drepturilor femeilor și copiilor, ci și de a furniza centrului de contact informații privind măsurile luate în urma examinării apelurilor cetățenilor.


În același timp, a fost introdusă în lege crearea și funcționarea centrelor de sprijinire a familiei pentru a oferi servicii sociale speciale victimelor violenței domestice.

A fost introdusă răspunderea penală pentru instigarea și asistarea la sinucidere, precum și pentru propaganda sinuciderii.

A fost, de asemenea, incriminată hărțuirea sexuală a persoanelor cu vîrsta sub 16 ani. Sancțiunile pentru răpire și privarea ilegală de libertate a unui minor au fost majorate în mod substanțial.

Pentru prima dată în Kazahstan, a fost introdusă răspunderea administrativă pentru hărțuirea (bullying, cyberbullying) a unui minor; și a fost stabilită obligația organizațiilor educaționale de a raporta imediat organelor de aplicare a legii cu privire la comiterea de acte ilegale de către sau împotriva minorilor.

Pentru a asigura siguranța copiilor cu vîrsta sub 16 ani, a fost introdusă o interdicție privind coborîrea forțată a acestora din mijloacele de transport în comun în lipsa plății biletului.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?