X 
Jocurile Olimpice stiri: 118
Transnistria stiri: 1453

Casa Albă despre respingerea atacului Iranului asupra Israelului: A fost un succes incredibil

14 apr. 23:00   Externe
2409 1

Casa Albă a remarcat acțiunile de succes ale Israelului de respingere a atacului masiv al Iranului cu ajutorul dronelor și rachetelor.

Declarația a fost făcută într-un comentariu pentru CNN de către coordonatorul pentru comunicare strategică al Consiliului Național de Securitate al Casei Albe, John Kirby, relatează "Adevărul european".

El a declarat că apărarea aeriană a Israelului împotriva a "cîteva sute de drone și rachete timp de cîteva ore" arată că Iranul "nu este puterea militară care vrea să pară că este".

"A fost un succes incredibil care a dovedit cu adevărat superioritatea militară a Israelului și, la fel de important, avantajul său diplomatic, faptul că au prieteni în regiune, că au prieteni în întreaga lume care sînt dispuși să îi ajute", a precizat Kirby.

Reamintim, în noaptea de 14 aprilie, Iranul a atacat masiv Israelul cu drone și rachete.


Forțele de apărare israeliene au declarat că Iranul și forțele pro-iraniene din regiune în timpul atacului din 13-14 aprilie au lansat peste 300 de ținte aeriene asupra Israelului, dintre care aproximativ 170 au fost drone de atac, peste 30 - rachete de croazieră și 120 - rachete balistice, aproape toate fiind doborîte.

Președintele SUA, Joe Biden, a reunit o echipă de securitate pentru a discuta despre atac și a avut o discuție cu prim-ministrul Israelului. De asemenea, el a declarat că a convocat o reuniune extraordinară a liderilor G7 pentru 14 aprilie pentru a coordona un răspuns diplomatic la atacul iranian.

Presa a relatat anterior că Biden, într-o conversație cu Benjamin Netanyahu, a avertizat că Statele Unite nu vor participa la o eventuală acțiune israeliană împotriva Iranului ca răspuns la acest atac.

0
0
1
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?