Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4032

Senatul american a sprijinit legea privind filarea

20 apr. 10:45   Externe
2052 0

Senatul american a susținut un proiect de lege pentru reformarea și extinderea articolului 702 din legea federală de supraveghere care permite filarea electronică a străinilor din afara Statelor Unite, potrivit unei declarații a lui Jake Sullivan, consilierul președintelui american pe probleme de securitate națională.

Articolul în cauză urma să expire la 19 aprilie. Anterior, proiectul de lege a fost susținut de Camera Reprezentanților, prelungind legea cu doi ani (inițial se intenționa să fie prelungită cu cinci ani). Totodată, a fost respins amendamentul potrivit căruia serviciile de informații ar fi trebuit să obțină un mandat pentru a avea acces la informațiile cetățenilor americani obținute în cursul filării străinilor, relatează ria.ru.

"Aplaudăm adoptarea de către Senat a proiectului de lege 7 888, Intelligence Reform and Securing America Act, adoptat mai devreme de Camera Reprezentanților (...) Președintele va promulga cu promptitudine această lege", potrivit unui comunicat de presă postat pe site-ul Casei Albe.

Articolul 702 din legea federală americană FISA (Foreign Intelligence Surveillance Act) permite filarea persoanelor străine individuale în afara teritoriului SUA pentru a obține informații, inclusiv cele utilizate pentru combaterea terorismului internațional și a amenințărilor cibernetice. Această măsură a fost criticată în mod repetat pentru încălcarea dreptului la viață privată.

4
0
0
2
11

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?