X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4039

CEC-ul, acționat în judecată de moldovenii de peste hotare

21 noi. 2016,, 15:30   Politică
4503 6

Foto: obzor.md

Hotărîrile prin care Comisia Electorală Centrală a respins contestațiile alegătorilor din afara țării vor fi contestate în instanța de judecată, notează NOI.md.


Peste 140 de moldoveni din străinătate au mandatat trei avocați să le reprezinte interesele în instanță, în cadrul acestui dosar. Reprezentanții diasporei acuză instituțiile de resort de faptul că nu au creat condiții în vederea asigurării dreptului constituțional la vot al tuturor cetățenilor aflați în străinătate. Astfel, toți cei care la 13 noiembrie au depus contestații la adresa CEC au fost îndemnați să semneze pentru angajarea unui avocat, notează „Ziarul de Gardă”.

Alegătorii de peste hotare s-au arătat în special nemulțumiți de hotărîrile CEC-ului din 17 și 18 noiembrie, care nu au oferit un răspuns clar la contestațiile diasporei.

„Dat fiind faptul că cetățenii aflați peste hotare, în adresările lor, invocă că nu și-au putut exercita dreptul la vot, Consiliul Electoral al Circumscripției electorale nr.1 remite aceste adresări Curții Constituționale pentru a fi luate în calcul la confirmarea rezultatelor alegerilor pentru funcția de președinte al R. Moldova”, se arată în hotărîre.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?