X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4039

CEC: Campania electorală a fost pe alocuri incorectă

7 noi. 2016,, 14:32   Politică
3474 1
Foto: moldpres.md

Comportamentul concurenților electorali în timpul campaniei electorale a fost pe alocuri imatur, consideră președintele Comisiei Electorale Centrală, Alina Russu, citată de NOI.md.


În opinia funcționarei, corectitudinea campaniei electorale depinde în mare parte de comportamentul concurenților electorali.

„Cu regret, constatăm că și de această dată reprezentanții clasei politice au dat dovadă de insuficientă maturitate politică, desfășurînd o campanie electorală pe alocuri incorectă și în condiții de concurență inechitabilă. Aici mă refer și la faptul că doar doi concurenți electorali au semnat Codul de conduită privind desfășurarea și reflectarea campaniei electorale, propus de CEC. Totodată, constat că în cadrul campaniei electorale au fost aplicate tehnologii de agitație electorală mai sofisticate, acest fapt îl denotă și numărul scăzut de contestații depuse la CEC”, a remarcat Alina Russu într-un interviu pentru portalul tribuna.md.

Președintele CEC a mai menționat că este satisfăcută în linii generale de modul în care s-a desfășurat primul tur al alegerilor, menționînd mai există doar anumite lacune de ordin legislativ ce trebuie înlăturate. Potrivit ei, pentru organizarea primului tur au fost cheltuiți circa 50 de milioane de lei și tot atîția bani vor fi alocați pentru cel de-al doilea.

„Ne dorim cu toții să avem pentru turul II de scrutin o campanie electorală onestă, cu expuneri de viziuni și prezentări de programe concrete de soluționare a celor mai stringente probleme ale societății, cu impuneri de conținut și abilități de comunicare și convingere din partea concurenților electorali, ceea ce îi va motiva pe alegătorii bine informați să participe activ la votare”, a adăugat Alina Russu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?