X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4039

Iachimovschi: Procesul penal în care figurează Tatiana Răducanu se află în gestiunea Veronicăi Dragalin

22 mai. 08:00   Societate
2853 0

Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, conduce personal procesul penal în care figurează, fosta membră a Comisiei Pre-vetting și vetting Tatiana Răducanu.

Declarațiile au fost făcute de șeful adjunct al Procuraturii Anticorupție, Octavian Iachimovschi, la emisiunea Rezoomat.

„Vorbim despre un proces penal care se află în gestiunea nemijlocită a doamnei Veronica Dragalin. Dumneaei investighează acest caz și se va expune, cred că la final, cu toate concluziile de rigoare și cu toate informațiile care vor fi confirmate parțial sau total. Sper că dumneaei și grupul de ofițeri care lucrează vor reuși să informeze publicul la sfîrșit care a fost situația în acest caz Referitor la anumite aluzii pe care le-am văzut în presă despre ascunderea anumitei informații, da, au fost anumite chestiuni spuse precum că Procuratura Anticorupției a ascuns niște informații din 2016. Nu este adevărat discuțiile ar fi fost acum 10 ani, dar procuratura a intrat în posesia acestor discuții abia la 4 aprilie 2024”, spune Octavian Iachimovschi.

Amintim că, președinta Comisiei parlamentare Juridice Numiri și Imunități, Veronica Roșca a publicat săptămîna trecută cererea de demisie a Tatianei Răducanu. În document, fosta funcționara vorbea despre o scrisoare parvenită în adresa instituțiilor statului, în care se invocă pretinse probleme e integritate pe care le-ar avea.

Ulterior, în presă a apărut și documentul semnat de Veronica Dragalin. Conform lui, Tatiana Răducanu ar avea legături cu Veaceaslav Platon și Ilan Șor, fapt care ar putea împiedica evaluarea corectă a integrității procurorilor și judecătorilor. Ex-membra Comisiei Pre-Vetting afirmă că informațiile invocate sînt false.


Pe de altă parte, mai multe formațiuni politice din opoziție au criticat dur situația și au cerut ca deciziile Comisiei pre-vetting să fie anulate, urmare a scandalului.

2
0
0
2
11

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?