X 
Arşiţa stiri: 189
Jocurile Olimpice stiri: 152
Transnistria stiri: 1458

Mai mulți judecători și avocați, invitați la audieri de Comisia Vetting

31 mai. 19:15   Societate
1216 0

Comisia Vetting a expediat notificări de participare la audieri către mai mulți judecători și avocați, precum și către o reprezentantă a societății civile, aceștia fiind subiecți ai evaluării externe extraordinare, notează Noi.md.

Printre cei invitați se numără:

-Avocații Ruslan Berzoi, Ludmila Bolocan și judecătorul Dorin Munteanu, toți candidați la funcția de judecător la Curtea Supremă de Justiție (CSJ);

-Judecătoarea CSJ în funcție Mariana Ursachi;

-Candidații la funcția de membru în Colegiul pentru selecția și evaluarea judecătorilor al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), judecătorii Stanislav Grosu, Vitalie Pîslariuc, Vladislav Schibin și reprezentanta societății civile care candidează pentru aceeași funcție, Ana Zabulica.


-Candidații în Colegiul disciplinar al CSM, judecătorii Sofia Aramă și Andrei Cazacioc, dar și avocatul Ion Rusu;

-Candidați în CSM din partea Parlamentului, judecătorul Anatolie Minciună și avocatul Ion Rusu.

Notificările cu privire la audieri trimise de Comisie includ dubiile referitoare la integritatea subiecților, în cazurile în care acestea există. Aceste aspecte ar urma să fie discutate în cadrul interviurilor. Subiecții urmează să decidă dacă doresc sau nu să participe la audieri, răspunzînd la notificările primite în maxim 3 zile, pentru a confirma prezența la interviu. În cazul în care un subiect refuză să participe la audiere, Comisia va finaliza evaluarea în baza informațiilor colectate pe parcursul procesului de evaluare.

Conform Regulamentului de Organizare și Funcționare a Comisia Vetting, subiecții pot solicita accesul la toate materialele din dosarul de evaluare printr-o scrisoare electronică adresată Secretariatului cu cel puțin șapte zile înainte de ziua stabilită pentru audiere. În termen de trei zile de la solicitare, Secretariatul va pune la dispoziția subiecților copiile documentelor din dosarul de evaluare, în format digital.

Preliminar, audierile subiecților menționați supra sînt programate pentru perioada 11 - 13 iunie 2024.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав