X 
Arşiţa stiri: 193
Jocurile Olimpice stiri: 152
Transnistria stiri: 1415

Comisia Vetting, despre un judecător de la Bălți: "Întrunește criteriile de integritate financiară și etică"

31 mai. 15:45   Societate
2705 0

Judecătorul Ion Talpa de la Curtea de Apel Bălți, evaluat de Comisia Vetting în calitate de candidat la funcția de membru în Colegiul pentru selecție și evaluare al Consiliului Superior al Magistraturii, întrunește criteriile de integritate financiară și etică.

Potrivit Comisiei, acesta promovează evaluarea în sensul Legii 26/2022 în baza căreia a fost evaluat, notează Noi.md.

Comisia Vetting a trimis astăzi decizia sa motivată candidatului și CSM-ului. Conform procedurii, rezultatul evaluării a fost publicat pe pagina web a Comisiei.

Decizia va fi publicată doar cu acordul candidatului, care urmează să notifice Comisia dacă se opune sau nu publicării în termen de 48 de ore din momentul primirii documentului.

În absența unei notificări de refuz, decizia va fi publicată pe site-ul Comisiei Vetting www.vettingmd.eu.


În concursul pentru Colegiul pentru selecția și evaluarea judecătorilor s-au înscris în total 13 candidați. Printre aceștia sînt judecători, avocați, juriști și reprezentanți ai societății civile. La această etapă a procesului de evaluarea, o candidată s-a retras, șase au promovat evaluarea, iar alți șase sînt în proces de verificare sau așteaptă decizia Comisiei Vetting.

Candidații la CSM și în colegiile specializate ale CSM, înscriși în concurs după 1 septembrie 2023, sînt evaluați de Comisia Vetting, așa cum stabilește Legea 252/2023 privind evaluarea externă a judecătorilor și procurorilor.

2
0
1
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав