Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4045

Critici dure la adresa țărilor din Uniunea Europeană!

15 sep. 2015,, 17:20   Externe
2565 0

Foto: euractiv.com

Ministrul de Interne al Franței a lansat critici dure la adresa țărilor din Uniunea Europeană care refuză să primească refugiaţi. Declarațiile au fost făcute după o întîlnire cu omologii săi din ţările din spaţiul comunitar.

"Povara refugiaților nu poate cădea doar pe cinci țări din Uniunea Europeană, care găzduiesc 75 la sută dintre imigranţi. Dacă Europa vrea să răspundă așteptărilor în cadrul acestui test de omenie, fiecare țară trebuie să își asume anumite responsabilități", a declarat ministrul de Interne al Franței, Bernard Cazeneuve.

Miniștrii de interne din țările Uniunii Europene nu au ajuns la un numitor comun privind repartizarea imigranților. Mai multe țări, printre care Ungaria, Polonia, Cehia şi Slovacia, au refuzat să găzduiască refugiați.

Între timp, poliția de frontieră din Ungaria a blocat calea ferată la granița cu Serbia pentru a opri fluxul de imigranți. Refugiații au fost conduși de către forțele de ordine spre punctele oficiale de trecere. De acolo, aceștia au fost urcați în autobuze și duși la birourile de înregistrare.

Prim-ministrul maghiar, Viktor Orban a refuzat să ia însă în calcul construirea centrelor de cazare de lungă durată a străinilor. Acesta a mai declarat că toţi clandestinii care nu vor primi statut de refugiat în Serbia, nu vor fi primiți pe teritoriul Ungariei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?