X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4055

Notre Dame se va redeschide pentru vizitatori: a fost anunțată data deschiderii

28 mai. 15:30   Externe
2373 0

Catedrala Notre Dame din Paris, restaurată după incendiu, va fi deschisă vizitatorilor pe 8 decembrie

Acest lucru a fost anunțat de președintele francez Emmanuel Macron în cadrul unui eveniment în cinstea celei de-a 75-a aniversări a Constituției germane la Berlin, relatează RIA Novosti.

Macron a invitat mai întîi publicul la Jocurile Olimpice, care se vor deschide la Paris pe 26 iulie, iar apoi a spus cînd va fi finalizată renovarea uneia dintre principalele atracții ale capitalei franceze. Pe 25 mai, o cruce restaurată a fost readusă pe acoperișul Notre Dame. Schelele sînt îndepărtate treptat de pe catedrală.

Incendiul din clădirea catedralei a avut loc la 15 aprilie 2019. Întreaga structură portantă a ars, iar turla s-a prăbușit. Flăcările au distrus structura de lemn a acoperișului, alcătuită din grinzi de stejar vechi de opt sute de ani. Cu toate acestea, structura Notre Dame și principalele relicve păstrate în catedrală au fost salvate.

În 2023, oficialii francezi au susținut că Notre Dame se va deschide pentru vizitatori la sfîrșitul anului 2024, astfel că această promisiune este aproape de a se îndeplini.


Pentru reconstruirea catedralei s-a strîns un miliard de euro. La estimarea duratei necesare pentru repararea clădirii, cinci ani a fost cel mai scurt interval de timp, unii experți considerînd că lucrările vor dura cel puțin zece ani.

5
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?