Transnistria stiri: 1443
Preşedintele stiri: 4063

Biden va efectua prima vizită de stat în Franța

30 mai. 18:30   Externe
2162 0

Președintele american Joe Biden va efectua prima sa vizită de stat în Franța, după ce va participa săptămîna viitoare la festivitățile prilejuite de aniversarea a 80 de ani de la debarcarea aliaților în Normandia.

Anunțul îl face Palatul Elysee, scrie „Adevărul European”.

Macron îi va primi pe Biden și pe soția sa Jill pe 8 iunie. Cei doi președinți vor discuta despre „necesitatea unui sprijin neclintit și pe termen lung pentru Ucraina”, într-un moment în care războiul a revenit în Europa la 80 de ani de la debarcarea aliaților, a precizat biroul președintelui francez.

Macron și soția sa, Brigitte, au efectuat o vizită de stat în Statele Unite în decembrie 2022.

Vizita de stat a lui Biden va permite o „coordonare mai strînsă” între Franța și SUA cu privire la crizele mondiale înaintea unor evenimente internaționale precum summitul Grupului celor Șapte din iunie și summitul NATO de la Washington din iulie.


Săptămîna viitoare va avea loc o comemorare majoră în Normandia, la care vor participa 25 de șefi de stat și de guvern, precum și zeci de veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial, pentru a-i onora pe cei aproape 160.000 de soldați din Marea Britanie, Statele Unite, Canada și alte țări care au debarcat la 6 iunie 1944.

Președintele ucrainean Vladimir Zelenski este așteptat să participe la eveniment.

Franța a invitat, de asemenea, un reprezentant al Kremlinului - dar nu și pe Vladimir Putin - să participe la evenimentele care marchează cea de-a 80-a aniversare a operațiunii aliate.

Partea ucraineană nu a confirmat vizita lui Zelenski în Franța, dar presa a scris că o astfel de deplasare este într-adevăr în curs de pregătire.

4
0
0
2
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?