X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Municipalitatea a rămas fără bani

14 iul. 2015,, 10:45   Societate
3416 1

Foto: noi.md

Mai multe spitale din Capitală riscă să rămînă fără echipamente medicale, iar şcolile nu vor fi renovate, din lipsă de bani.

Deşi cheltuielile au fost demult planificate de către Primăria Chişinău pentru acest an, licitaţiile au fost suspendate de către Agenţia Achiziţii Publice din cauza bugetului auster.

Direcţia Sănătate a alocat trei milioane şi jumătate de lei pentru cumpărarea unui tomograf la Spitalul pentru Copii "Valentin Ignatenco".

Aparatul medical permite diagnosticarea fracturilor de os, a tumorilor craniene sau bolilor cardiace. Anual, cel puţin 250 de copii au nevoie de astfel de investigaţii.

Pentru că Agenţia Achiziţii Publice nu a autorizat licitaţia, spitalul nu poate, deocamdată, să procure tomograful.

Decizia Agenţiei va lăsa fără investiţii şi unele şcoli. Cantina liceului "Onisifor Ghibu" din sectorul Buiucani urma să fie reorganizată, din toamnă, în bufet suedez. Municipalitatea a alocat aproape un milion de lei pentru aceste lucrări, care, însă, nu mai pot fi realizate.

"Anul trecut noi am reparat cantina total am schimbat şi tavanul şi pardoseaua, a mai rămas doar să instalăm aceste două linii de bufete suedeze", a spus directorul liceului "Onisifor Ghibu", Chişinău, Elena Cernei.

Fără bufet suedez vor rămîne şi alte 11 licee din oraş. Decizia l-a indignat pe edilul capitalei Dorin Chirtoacă.

"În mod normal, Agenţia putea să dispună o asemena măsură doar pentru subdiviziunile finanţate de bugetul de stat. Înşine să ne evaluăm veniturile, cheltuielile şi în funcţie de veniturile pe care le avem să vedem dacă ne putem permite un proiect sau aultul", a afirmat primarul municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă.

Din cauza lipsei banilor, nici proiectul de iluminare a scărilor blocurilor din Capitală nu va continua. Iar angajaţii Direcţiei Locativ-Comunale şi cei ai Întreprinderii "Spaţii Verzi" nu vor putea achiziţiona utilaje noi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?