Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4062

Pacienții vor aștepta mai puțin pentru vizitele la medic

17 mai. 21:05   Societate
1465 0

Sistemul informațional în care sînt înregistrate cartelele medicale electronice va fi perfecționat în timpul apropiat pentru a facilita munca medicilor, dar și pentru a reduce timpul de așteptare al pacienților.

Declarația a fost făcută de șeful Catedrei Medicină primară de la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie din Chișinău, Ghenadie Curocichin, la cel de-al V-lea Congres al Medicilor de Familie din Republica Moldova.

„Sistemele informaționale – durerea voastră. Nu este atît de rău sistemul, cît încet lucrează. Vă aduc o veste bună: se lucrează la nivelul Guvernului cu e-guvernarea în ameliorarea sistemelor informaționale în medicină în general.

E-prescripția, e-rețeta, cred că folosul lor l-ați simțit cu toții, dar trebuie să realizăm că e-prescripția este o parte din cartela medicală electronică”, a declarat Ghenadie Curocichin, notează Noi.md cu referire la radiomoldova.

În Republica Moldova, sînt înregistrați aproximativ 1.600 de medici de familie. Potrivit Biroului Național de Statistică, anual, se înregistrează peste 11 milioane de vizite la medicii de familie.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?