X 
Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 511

Din autoproclamata RMN a fost scos un lot de surse de radiație ionizantă

30 apr. 2015,, 15:30   Societate
3467 0
Foto: mfa-pmr.org
La 28 și 29 aprilie 2015 a avut loc scoaterea unui lot de surse de radiație ionizantă (SRI), păstrate în instituțiile și întreprinderile din Transnistria, se anunță pe site-ul oficial a Ministerului Afacerilor Externe al republicii nerecunoscute. Locul de înhumare a deșeurilor periculoase a fost acordat de Chișinău, relatează NOI.md.

Sursele radioactive au fost scoase de pe teritoriul Uzinei Metalurgice Moldovenești de la Rîbnița și de la un șir de organizații de la Tiraspol, în scopul înhumării ulterioare la un obiect special din Moldova”, se menționează în comunicat.

Acțiunile de transportare a surselor de radiație ionizantă sînt efectuate în conformitate cu Hotărîrea de protocol privind ordinea și procedurile de transportare a surselor de radiație ionizantă aflate pe teritoriul Transnistriei, din 14 martie 2012 și cu sprijinul OSCE.

În prezent, la întreprinderile și instituțiile din Transnistria se află dispozitive (detectoare de fum, indicatoare de nivel) scoase din exploatare, care conțin diferite tipuri de SRI. Totodată, neutralizarea acestor surse radioactive în Transnistria este imposibilă din cauza lipsei de obiecte speciale de înhumare a acestora.

După cum comunică diplomații transnistreni, ei vor continua lucrările de scoatere a SRI de pe teritoriul Transnistriei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?