X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Problemele legate de gestionarea deșeurilor, discutate la Nisporeni

18 apr. 22:00   Societate
1902 0

Ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu, s-a întîlnit cu primarii, consilieri raionali, inspectorii de mediu dar și serviciile desconcentrate din raionul Nisporeni, pentru a discuta despre problemele de mediu și de Management al Deșeurilor, din raionaele Nisporeni, Ungheni și Călărași.

Ministerul Mediului are în plan începerea construcției infrastructurii pentru centrul de gestionare și stațiile de transfer în 2025.

Ministrul Lazarencu a evidențiat eforturile comune ale primăriilor din Nisporeni de a găsi soluții practice pentru gestionarea deșeurilor, chiar și atunci cînd resursele financiare sînt limitate. Un exemplu în acest sens este proiectul comun depus de șase localități: Orașul Nisporeni, s. Vărzărești, com. Ciorăști, s. Seliște, s. Ciutești și s. Vînători, pentru instituirea unui serviciu de gestionare a deșeurilor.

De asemenea, orașul Nisporeni a primit finanțare pentru două proiecte din partea Oficiului Național de Implementare a Proiectelor în domeniul Mediului. Prin aceste proiecte, orașul va achiziționa 1000 tomberoane și o autospecială, precum și va crea o platformă de compostare pentru a gestiona resturile vegetale, unde oamenii vor aduce toate resturile vegetale și vor primi în schimb compost gratis.

Totodată, Sergiu Lazarencu a mulțumit primăriilor din raion care au alocat teren pentru împădurire și le-a încurajat pe administrații publice să urmeze acest exemplu. Ministrul a subliniat că terenurile alocate pentru împădurire vor rămîne în gestiunea primăriilor, iar Agenția Moldsilva va suporta cheltuielile de plantare și îngrijire a pădurilor, care vor reveni în gestiunea administrațiilor publice locale după 3-5 ani.

3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?