Arşiţa stiri: 153
Jocurile Olimpice stiri: 124
Transnistria stiri: 1410

Infrastructura de gestionare a deșeurilor solide va fi dezvoltată

30 apr. 16:45   Societate
5660 0

Astăzi, Guvernul Republicii Moldova a aprobat un proiect care va impulsiona/ grăbi dezvoltarea infrastructurii de gestionare a deșeurilor solide în raioanele Briceni, Ocnița, Edineț și Dondușeni.

Prin ratificarea Acordului de grant în valoare de 5, 4 mln de euro încheiat între Republica Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, vom putea implementa proiectul „Deșeuri solide în Republica Moldova”, în Regiunea de management a deșeurilor 8, care va aduce beneficii semnificative pentru peste o sută de mii de oameni.

Proiectul va include construirea unui depozit de deșeuri, o stație de sortare și de compostare, precum și stații de transfer. De asemenea, vor fi procurate echipamente moderne pentru tratarea și eliminarea deșeurilor, contribuind astfel la protejarea mediului înconjurător și îmbunătățirea calității vieții locuitorilor.

Acest proiect reprezintă un pas important în direcția unei gestionări mai responsabile a deșeurilor și a protejării mediului în Republica Moldova.

0
0
1
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?