X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4052

Locuitorii din municipiul Chișinău pot solicita închiderea ghenelor de deșeuri din scările blocurilor

24 feb. 13:45   Capitala
6087 0

Primăria Chişinău informează că, dacă cetățenii sînt deranjați de mirosul și disconfortul creat de ghenele/camerele de stocare al deșeurilor din scările blocurilor, aceștia pot solicita închiderea acestora, prin depunerea unei cereri la Pretura de sector.

„În acest sens, împreuna cu administratorul blocului locativ, trebuie să perfectați o scrisoare, care să conțină semnăturile a peste 70% din numărul total al locatarilor blocului și să o depuneți la Pretura de sector. Ulterior, după recepționarea scrisorii, va fi creată o comisie, în componența căreia se includ reprezentanții DGLCA, Î.M. Regia „Autosalubritate”, Preturii de sector, care vor perfecta o schemă cu locația potrivită pentru a instala o nouă platformă comună pentru stocarea deșeurilor municipale”, se arată în declarația Primăriei Chișinău, transmite unica.

De asemenea, se menționează că în ultima etapă, reprezentanții asociațiilor vor închide ghenele/camerele de stocare a deșeurilor din scara blocului.

De menționat că, în ultimii ani Primăria Municipiului Chișinău a depus eforturi considerabile în vederea modernizării procesului de colectare al deșeurilor, în corespundere cu normele sanitare în vigoare. Astfel, procesul de înlocuire a ghenelor, în favoarea platformelor pentru stocarea deșeurilor, va continua.


„Închiderea tuburilor de colectare a deșeurilor din incinta blocurilor de locuit din municipiul Chișinău va elimina riscul răspîndirii rozătoarelor, a mirosului neplăcut, sporind totodată și procesul de colectare și selectare corectă a deșeurilor. De asemenea, prin implementarea acestui Proiect, se va aduce și o îmbunătățire vizibilă a mediului urban”, se mai arată în declarație.

7
1
0
2
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?