X 
Arşiţa stiri: 165
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1412

Beneficiile miraculoase ale sucului de sfeclă roșie

6 mai. 04:30   Sănătate
6239 0

O găsești mai mereu la piață sau pe rafturile magazinelor, dar cu siguranță nu știai cît de multe beneficii are asupra sănătății. Iată care sînt beneficiile miraculoase ale sucului de sfeclă roșie.

Sfecla are în compoziția sa multe substanțe nutritive precum vitamina A, vitaminele B1, B2, B6, vitamina C, sodiu, calciu, sulf, cupru, fier, iod, potasiu, acid folic și antioxidanți. Sfecla roșie este ușor de digerat și este bogată în apă (peste 90 %); zaharuri; fibre.

Beneficiile sucului de sfeclă roșie

Previne cancerul – Betaceaninul prezent în sucul de sfeclă ajută la prevenirea dezvoltării celulelor canceroase și de asemenea, are efect detoxifiant. El previne cancerul de colon, pulmonar, de ficat, de sîn și de prostată.

Piele strălucitoare – Sucul de sfecla este un bun purificator al sîngelui. Sfecla roșie este bogată în vitamina C, care ajută la întărirea dinților, oaselor și țesutului conjunctiv de la nivelul pielii.


Sănătatea ficatului – Betaina este unul dintre principalii compuși benefici ai sucului sfeclă. Betaina ajuta la stimularea funcției celulelor hepatice și la curățarea canalelor biliare. De asemenea, crește producția de enzime detoxifiante în ficat.

Scade nivelul grăsimilor din sînge – Consumată cu regularitate sfecla roșie scade nivelul grăsimilor din sînge. Un studiu recent a arătat că extractul de sfeclă scade trigliceridele, colesterolul total și crește nivelul de HDL colesterol (grăsime bună) în ser.

Ameliorează anemia – prin conținutul ei bogat în fier și vitamina C, sfecla favorizează creșterea nivelului de hemoglobină din sînge. Anemia și alte boli grave ale sîngelui pot fi ameliorate prin consumul zilnic de sfecla roșie, care contribuie și la întărirea pereților vasculari.

Reglează tensiunea arterială – Bogată în potasiu și în acid folic, sfecla roșie este benefică celor care au probleme de inima. Sfecla reglează tensiunea arterială și asigură buna funcționare a musculaturii cordului.

Împotrivasimptomelor de gripă și răceală este indicat consumul zilnic a două pahare cu suc de sfeclă roșie.

3
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав