Transnistria stiri: 1443
Preşedintele stiri: 4063

Cum arată o ploaie solară: Imagini fascinante

5 mai. 23:00   Externe
4064 0

Peisajul ca dintr-o altă lume al Soarelui, inclusiv ploaie solară şi spirale de gaz înalte de 10.000 de kilometri, este dezvăluit în imagini filmate de nava spaţială Solar Orbiter.

Observaţiile, transmise de sonda Agenţiei Spaţiale Europene, dezvăluie structuri asemănătoare unor fire de păr, făcute din plasmă şi, de asemenea, surprind erupţii şi ploi de material relativ mai rece care cad la suprafaţă.

Oamenii de ştiinţă spun că observaţiile privind dinamica complexă a suprafeţei Soarelui ar putea ajuta la rezolvarea întrebării de ce atmosfera lui este mult mai fierbinte decît suprafaţa sa - un paradox de lungă durată în fizica solară, notează Noi.md cu referire la news.ro.

Imaginile au fost înregistrate la 27 septembrie 2023 de către instrumentul Extreme-Ultraviolet Imager (EUI), cînd nava spaţială se afla la aproximativ o treime din distanţa Pămîntului faţă de Soare.

Filmarea dezvăluie și ploaia coronală, care este formată din aglomerări de plasmă de densitate mai mare care cad înapoi spre Soare sub influenţa gravitaţiei.


0
0
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?