X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4027

Problema deșeurilor din mai multe suburbii ale capitalei, rezolvată

9 apr. 14:45   Capitala
1796 0

Primăria Capitalei, anunță că a fost soluționată problema legată de lipsa evacuării organizate a deșeurilor menajere pentru gospodăriile din suburbiile Budești, Tohatin, Cruzești și Colonița.

Aceasta a fost posibil datorită implementării proiectului intercomunitar „Colectarea deșeurilor solide în Budești, Tohatin, Cruzești și Colonița”.

Beneficiari finali vor fi în jur de 15 mii de locuitori. În prezent, peste 2000 de gospodării au deja semnate contracte de evacuare organizată a deșeurilor menajere.

Potrivit autorităților municipale, una din provocările implementării acestui proiect pentru administrațiile publice locale de nivelul I a fost identificarea contribuției financiare proprii.

Această sarcină a fost asigurată de Primăria municipiului Chișinău, care a răspuns apelului celor patru suburbii de a fi partener de investiții la proiect.


Costul total al proiectului a fost de 6 745 00 de lei, care a presupus procurarea a două autospeciale pentru evacuarea deșeurilor, a unui tractor multifuncțional și a 13 500 de tomberoane, care au fost oferite gratuit beneficiarilor.

În anul 2022, Primăria Chișinău a investit 2 474 420 de lei pentru prima etapă a construcției unui garaj pentru tehnica de salubrizare procurată în cadrul proiectului.

Pentru etapa a doua a construcției garajului pentru parcarea tehnicii de salubrizare pentru primăriile Budești, Tohatin, Cruzești și Colonița, în anul 2023, în bugetul municipal au fost prevăzute 1 876 220 de lei.

Datorită efortului comun s-a reușit îmbunătățirea calității și accesului populației din suburbii la serviciul de management al deșeurilor solide. Acest exemplu va fi continuat.

1
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?