Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4044

BNM așteaptă învestirea cît mai grabnică a guvernului, pentru elaborarea măsurilor anticriză

17 feb. 2015,, 14:20   Economie
3123 0
НБМ ждет скорейшего утверждения кабмина для выработки антикризисных мер
Foto: kvedomosti.com
Banca Națională a Moldovei așteaptă aprobarea cît mai grabnică a cabinetului de miniștri pentru stabilirea în comun a măsurilor exacte și concrete de stabilizare a economiei și situației pe piața valutară. O declarație în acest sens a făcut marți, în cadrul unei conferințe de presă, președintele Băncii Naționale a Moldovei, Dorin Drăguțanu, relatează NOI.md.

Guvernatorul BNM a menționat că viitorul cabinet de miniștri urmează să întreprindă, cu susținerea Parlamentului, măsuri urgente pentru stabilizarea situației macroeconomice, asigurarea creșterii economice. Șeful BNM a spus că este vorba despre problemele ce țin de buget și politica bugetar-fiscală, eventuala redistribuire a mijloacelor bugetare, schimbarea priorităților de finanțare, adoptarea legilor cu efect imediat pentru ameliorarea climatului investițional, atragerea investițiilor, deblocarea fondurilor europene, care au fost aprobate anterior, dar încă nu au ajuns în economie.

Dorin Drăguțanu a precizat că, pentru stabilizarea economiei și asigurarea unei creșteri durabile, noul guvern și Banca Națională trebuie să coordoneze măsurile necesare pentru stabilizarea pieței valutare și a economiei țării în ansamblu, precum și să le realizeze cu sprijinul Parlamentului.

Președintele BNM a specificat că actuala situație de pe piața valutară este o reflexie în oglinda economiei. În prezent agenții economici preferă să-și plaseze resursele în valută. Persoanele fizice și companiile nu se grăbesc să vîndă dolarii și euro. Potrivit lui, în această situație este necesar să se întreprindă măsuri pentru stabilizarea situației și asigurarea creșterii economice, ceea ce va fi posibil după aprobarea noului guvern, cu care se vor discuta măsurile anticriză. Dorin Drăguțanu a spus că deocamdată nu a discutat acest subiect cu noul candidat la postul de prim-ministru, Chiril Gaburici.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?