Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4055

Kent Logsdon: "Avem principiile noastre, dar nu spunem vreunui guvern ce și cum trebuie să facă"

29 mai. 12:45   Politică
4983 1

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii (SUA) în Republica Moldova, Kent Logsdon, combate speculațiile, potrivit cărora guvernarea de la Chișinău ar consulta orice decizie importantă cu Washington-ul.

„Nu poți decît să rîzi de unele dintre lucrurile pe care le citești în presă, așa că trebuie să spun că a fost o adevărată onoare și o plăcere să lucrez cu omologii noștri din Guvernul Republicii Moldova. Și subliniez mereu că acesta este un parteneriat.

Nu este nimic din ceea ce le spunem sau cerem oamenilor să facă. În mod evident, avem propriile noastre principii, propriile noastre preocupări, propriile noastre obiective ca Statele Unite și bineînțeles, îi reprezentăm în fața oricărui guvern gazdă, inclusiv în Republica Moldova {...}.

Kent Logsdon a mai declarat că pe parcursul mandatului său de ambasador la Chișinău, SUA nu au avut „dezacorduri mari” legate de deciziile autorităților din Republica Moldova, notează Noi.md cu referire la tv8.

„În calitate de parteneri, nu sîntem în nicio poziție să spunem altui guvern cum trebuie să facă ceva sau ce trebuie să facă.


Putem face tot posibilul, cred, explicînd care este poziția noastră, de ce credem că avem această poziție și, desigur, ca orice guvern bun, am face tot posibilul pentru a convinge guvernele noastre partenere că sîntem pe calea cea bună.

Nu am avut dezacorduri mari în direcția Republicii Moldova. Credem cu tărie că viitorul Moldovei este în Europa. Deci vom lucra împreună. Cu siguranță am fost întotdeauna de acord asupra lucrurilor mari”, a mai subliniat Logsdon.

Amintim că Kent Logsdon este la final de mandat în Republica Moldova. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat recent un decret prin care i-a conferit acestuia „Ordinul de Onoare”.

1
2
0
0
17

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?