X 
Arşiţa stiri: 192
Jocurile Olimpice stiri: 147
Transnistria stiri: 1414

Alaiba: „Nu este tocmai cea mai prielnică perioadă pentru economie”

24 mai. 08:00   Economie
3977 2

Ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba admite că economia Republicii Moldova parcurge o perioadă nu tocmai bună.

„Nu este tocmai cea mai prielnică perioadă pentru un avînt economic din păcate”, a declarat Alaiba în cadrul ediției de joi, 23 mai, a emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8. Situația nu oferă siguranță potențialilor investitori, mai spune ministrul.

„Pentru ca un antreprenor să investească, să aibă planuri de viitor, să ia o decizie financiară, să își extindă fabrica de exemplu, trebuie să știe că mîine o să fie bine. Pentru ca un cetățean să ia o decizie, poate cea mai importantă, de exemplu să ia un credit imobiliar pentru apartament, omul trebuie să știe că o să fie într-o situație stabilă, ca să își poată onora obligațiunea”, a subliniat Dumitru Alaiba.

Potrivit ministrului Dezvoltării Economice, în Republica Moldova, încrederea investitorilor în mediul economic nu există, iar aceștia ezită să își facă planuri pe termen lung în țara noastră.

Totuși, spune Dumitru Alaiba, în comparație cu anul trecut, se resimte o reanimare a încrederii investitorilor. „Asta se vede și în activitatea de creditare care este primul barometru al apetitului oamenilor de afaceri de investi”, a explicat ministrul Dezvoltării Economice.

0
0
0
0
16

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав