X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4055

Roman Mihăieș: „Responsabilitatea pentru ceea ce se întîmplă în țară aparține nu doar Maiei Sandu”

31 mai. 06:30   Politică
4912 2

„Nu sînt de acord cu cei care spun că toată responsabilitatea pentru ceea ce se întîmplă în țară este doar a Maiei Sandu”

Declarația a fost făcută de analistul politic Roman Mihăieș în cadrul emisiunii „По Фактам”. Potrivit analistului, responsabilitatea pentru ceea ce se întîmplă în țară ar trebui să fie împărțită între președinta Maia Sandu și partidul de guvernămînt PAS.

„Este necesar să împărțim responsabilitatea între Maia Sandu și partidul de guvernămînt. PAS ca partid este și el responsabil pentru situația din țară. Sandu a fost torța, liderul partidului, ea a fost votată, ea i-a adus pe acești oameni la putere, dar ei nu pot fi scutiți de responsabilitate. Maia Sandu, conform Constituției, este responsabilă pentru sectoarele ei în care are competențe: politica externă, politica de securitate, apărare și, parțial, sistemul judiciar, pentru că ea face numirile. Dar ea împarte responsabilitatea cu parlamentul. Și inclusiv guvernul este responsabil pentru situația actuală din țară", a spus Mihăieș.

De asemenea, analistul a subliniat greșelile făcute în primul guvern condus de Natalia Gavriliță. „S-au făcut greșeli grave, mai ales în primul guvern, cînd a fost în funcție doamna Gavriliță. Eu cred că ea nu era pregătită pentru o misiune atît de înaltă a unui prim-ministru într-o situație dificilă", a spus el.

Întrebat de prezentator cu ce succese se poate lăuda guvernul lui Dorin Recean, Mihăieș a răspuns: „Și-au dat seama unde sînt punctele slabe, au schimbat unii miniștri. Ceea ce are Recean este stabilitatea”.

39
10
1
1
17

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?