Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4036

Liberalii s-au lansat în alegeri cu imnul NATO

27 oct. 2014,, 10:10   Politică
3948 5
Foto: pl.md

Partidul Liberal s-a lansat oficial în campania electorală pentru alegerile din 30 noiembrie. Evenimentul, care a reunit sute de membri PL, a debutat cu onorarea imnului formațiunii, celui al Republicii Moldova, precum și al Alianței Nord-Atlantice, informează NOI.md.

Reprezentanții conducerii PL au vorbit în cadrul evenimentului despre necesitatea menținerii cursului european al țării, dar și aderării la NATO. Potrivit liberalilor, doar așa, Moldova îți poate păstra suveranitatea. „Politică externă a PL se va axa pe protejarea intereselor Republicii Moldova, pe construcţia unor alianţe şi parteneriate externe în măsură să garanteze independenţa, suveranitatea şi integritatea teritorială a statului, aderarea la NATO şi Uniunea Europeană”, a precizat prim-vicepreședintele PL, Corina Fusu.

La rîndul său, deputatul liberal Valeriu Munteanu a precizat că cea mai mare problemă a țării la ora actuală constă în lipsa independenței justiției și corupția din sistem. „Dacă un politician este coruptibil şi este de vînzare şi poate fi cumpărat de orice afacerist, cu siguranţă, acest politician poate fi cumpărat şi cu ruble ruseşti de către serviciile ruse, pentru a-şi trăda ţara. Partidul Liberal, a promovat mereu şi va susţine în continuare, intervenţiile chirurgicale imperioase, inclusiv pentru reforma justiţiei şi luptei cu corupţia, în vederea schimbării la faţă şi la conţinut a sistemului de drept din Republica Moldova”, a spus Munteanu.

La finalul evenimentului, liderul formațiunii, Mihai Ghimpu, a venit cu un mesaj pentru alegători. „Trebuie să facem așa încît cetățenii să voteze Partidul Liberal, apoi pentru celelalte partide proeuropene. Doar în cadrul UE și NATO putem avea o economie funcțională! Nu în cadrul Uniunii Vamale!”, a conchis Ghimpu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?