X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4051

Au fost anunțate rezultatele celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale din Lituania

27 mai. 11:00   Externe
2450 0

Preşedintele în exerciţiu al Lituaniei, Gitanas Nauseda, a fost reales duminică după cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, potrivit rezultatelor oficiale parţiale, iar rivala sa şi-a recunoscut înfrîngerea, scrie Agerpres.

Comisia Electorală a indicat că Gitanas Nauseda a primit 76% din voturi, după numărarea a 80% din buletinele de vot. Premierul Ingrida Simonyte a spus că îl „felicită pe preşedintele ales al Lituaniei”, transmite g4media.ro.

Poporul lituanian „mi-a încredinţat un mare mandat de încredere şi sînt foarte conştient că va trebui să preţuiesc acest credit de încredere”, a declarat presei, la Vilnius, Nauseda, 60 de ani, după felicitările adresate de rivala sa.

„Acum că am cinci ani de experienţă, cred că voi putea folosi corect cu siguranţă această bijuterie, în primul rînd pentru a atinge obiectivele de bunăstare pentru toţi locuitorii Lituaniei”, a adăugat el.

Nauseda este un fost bancher de centru-dreapta care s-a impus ca om de stat pro-european.


Preşedintele Lituaniei conduce politica de apărare şi externă şi participă la summiturile UE şi NATO, dar trebuie să consulte guvernul şi parlamentul pentru a numi înalţi responsabili.

3
0
0
1
9

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?