X 
Arşiţa stiri: 176
Jocurile Olimpice stiri: 135
Transnistria stiri: 1412

Anunțul ASP despre buletinele de identitate

28 mai. 10:20   Societate
14346 0

Cetățenii Republicii Moldova sînt obligați să dețină buletine de identitate, începînd cu vîrsta de 16 ani. Primul buletin de identitate al cetățeanului Republicii Moldova se eliberează gratuit, în termen de 20 de zile lucrătoare, la orice centru multifuncțional, indiferent de domiciliul solicitantului.

Conform datelor statistice, în anul 2023, Agenția Servicii Publice a eliberat gratuit 22 338 de buletine de identitate cetățenilor Republicii Moldova care au implinit vîrsta de 16 ani, notează Noi.md.

Pentru depunerea cererii de eliberare a buletinului de identitate este necesară prezența copilului, însoțit de reprezentantul legal (unul dintre părinţi, tutore sau curator). Documentele necesare: certificatul de naștere al copilului, buletinul de identitate al reprezentantului legal (precum și alte documente, după caz).

Pentru a nu sta în rînd la ghișee, puteți să vă programați vizita la ASP online, prin intermediul paginii oficiale a ASP www.asp.gov.md (https://programare.asp.gov.md).

Agenția Servicii Publice îndeamnă absolvenții cursului gimnazial ai instituțiilor de învățămînt general din Republica Moldova, dar și părinții acestora, care potrivit prevederilor legale sînt împuterniciți să reprezinte minorii, precum și administrațiile direcţiilor de învăţămînt şi ale instituţiilor de învăţămînt general să întreprindă acțiuni în vederea obținerii de către discipoli a primului buletin de identitate.


Potrivit Registrului de stat al populației, la situația 17 mai 2024, circa 100 939 de copii au împlinit vîrsta de 16 ani sau vor împlini vîrsta de 16-17 ani pînă la data de 30 iunie 2024, dintre care:

-58492 dețin buletin de identitate al cetățeanului Republicii Moldova valabil;

-4527 dețin buletin de identitate nevalabil sau termenul de valabilitate al căruia va expira pînă la data de 30.06.2024;

-37920 nu au obținut buletin de identitate.

6
6
0
1
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав