Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4037

Putin: Rusia s-ar putea retrage din tratatele internaționale, de dragul securității naționale

15 aug. 2014,, 01:45   Externe
5618 11
Foto: amurburg.ru
Rusia ar putea respinge jurisdicția Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO), a amenințat V. Putin, arătînd că Moscova ar putea să se retragă și din alte tratate și înțelegeri internaționale, dacă acest lucru ar fi în interesul său național, informează RIA "Novosti".

"Referitor la Curtea Europeană a Drepturilor Omului – multe decizii adoptate sînt foarte politizate", - a spus șeful statului, la o întîlnire cu membrii fracțiunilor parlamentare, care a avut loc joi la Ialta.

Vladimir Putin a subliniat că CEDO nu își îndeplinește funcțiile pentru care a fost creată, "ci pur și simplu îndeplinește o careva funcție politică".

Cu toate acestea, Putin a arătat că această măsură nu este încă pe agendă, în acest moment.

Șeful statului a declarat despre prioritatea asigurării intereselor securității naționale pentru Rusia și eventuala retragere din tratatele internaționale în acest scop.

"Pur și simplu nu prea înțeleg dacă avem nevoie de mecanisme speciale pentru denunțare. Iată Statele Unite ale Americii în mod unilateral s-au retras din Tratatul privind limitarea armelor strategice ofensive. Ei au reieșit, în opinia lor, din rațiuni de securitate națională", - a spus Putin.

"Și noi vom face exact la fel, atunci, cînd vom consideră necesar și benefic pentru asigurarea intereselor noastre", - a declarat președintele Rusiei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?