Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4062

Lavrov a evaluat ideea unei conferințe privind Ucraina cu participarea Moscovei și Kievului

30 mai. 11:45   Externe
2778 0

Rusia consideră că ideea unei ipotetice convocări a unei conferințe internaționale pașnice privind soluționarea conflictului ucrainean cu participarea atît a Moscovei, cît și a Kievului, reprezintă o posibilă continuare a eforturilor Chinei de a crea condiții pentru rezolvarea acestei crize, a declarat ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, într-un interviu acordat RIA Novosti.

„În ceea ce privește ideea convocării în cel mai scurt timp a unei conferințe internaționale de pace care să asigure participarea egală a Rusiei și Ucrainei și discutarea tuturor inițiativelor de pace disponibile, o considerăm o continuare a eforturilor Beijingului de a crea condiții pentru rezolvarea crizei ucrainene. Împărtășim poziția conform căreia, în primul rînd, este necesară eliminarea cauzelor sale profunde și asigurarea intereselor legitime ale tuturor părților, urmate de acorduri pe baza principiului securității egale și indivizibile. Aș dori să subliniez încă o dată că acest lucru presupune respectarea realităților de pe teren, care reflectă voința oamenilor care trăiesc acolo", a declarat Lavrov.

Ministrul a precizat că Moscova a apreciat foarte mult „linia constructivă a Beijingului în contextul crizei ucrainene”.

El a reamintit că Beijingul „înțelege natura apariției sale și esența a ceea ce se întîmplă”, iar în februarie anul trecut China a propus un plan de soluționare a conflictului. Ministrul a adăugat că, în aprilie anul acesta, președintele chinez Xi Jinping „a îndemnat la reducerea gradului de tensiune pentru a stabili pacea și a asigura stabilitatea, în loc să toarne ulei pe foc și să se ghideze doar după propriul interes”.

„Sperăm că Occidentul și Kievul vor trage concluziile corecte”, a conchis Lavrov.


22
1
0
1
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?