Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Expert: Schisma dintre agricultori este explicabilă

5 aug. 2014,, 16:50   Economie
2972 0
Foto: noi.md
Schisma dintre agricultori este explicabilă: unii primesc subvenții de la stat, iar alții sînt nevoiți să iasă din criză singuri. Așa a comentat unul dintre exportatorii moldoveni, într-un interviu pentru NOI.md, situația stranie, în care unii fermieri blochează drumurile, iar alții scriu scrisori și fac declarații în susținerea acțiunilor Guvernului.

Amintim că săptămîna trecută, producătorii agricoli din nordul țării au desfășurat acțiuni de protest față de acțiunile autorităților moldovene, care au condus la interzicerea importului producției moldovenești în Rusia. Săptămîna aceasta, acțiunile au fost reluate, iar fermierii sînt gata nu doar să blocheze drumurile cu tehnică, dar și să meargă spre Chișinău. Ei consideră că Guvernul nu întreprinde suficiente eforturi pentru normalizarea situației.

În opinia experților, din asociații fac parte întreprinderi agricole mijlocii și mari, precum și exportatorii, care sînt interesați de colaborarea cu autoritățile, care distribuie subvenții. Iar întreprinderile mici individuale acționează asumîndu-și toate riscurile. Astăzi ei se află în impas: recolta lor se alterează și nu o pot vinde. La ajutorul Europei, anul acesta, ei nu speră – acolo și fără ei se creează o situație complicată cu comercializarea producției agricole. „Toată lumea vrea să ajungă pe piața rusă, iar noi atît de simplu am renunțat la ea”, constată cu regret fermierii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?