Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Iniţiatorii conflictului din APG sînt spitalizaţi

9 iul. 2014,, 15:45   Societate
4418 1
Foto: vfokuse.md
Iniţiatorii conflictului din Adunarea Populară a Găgăuziei, Serghei Cernev şi Cornel Dudnic, sînt spitalizaţi. Potrivit agenţiei "Infotag", acesta este răspunsul ministrului de interne, Dorin Recean, la solicitarea deputatului PCRM, Anatolie Zagorodnîi, de a oferi informații despre persoanele nominalizate.

În comunicatul oficial se menţionează că Cernev şi Dudnic, care au fost unii dintre iniţiatorii incidentului în urma căruia başcanul Găgăuziei, Mihail Formuzal, şi preşedintele APG, Dmitri Constantinov, au primit vătămări corporale, se află la spital. Ministerul Afacerilor Interne a confirmat că după dezordinile din clădirea Adunării Populare a Găgăuziei încălcătorii ordinii publice Serghei Cernev şi Cornel Dudnic se aflau în instituţia medicală pentru tratament.

În acesta se vorbeşte că angajaţii Inspectoratului de Poliţie din Comrat au intentat pe 3 iunie dosarul penal Nr 2014190269 în baza alineatului 2 art. 287 al CP RM "Huliganismul, adică acţiunile intenţionate care încalcă grosolan ordinea publică, însoţite de aplicarea violenţei asupra persoanelor sau de ameninţarea cu aplicarea unei asemenea violenţe".

Motivul intentării este încălcarea gravă a ordinii publice de către Cernev şi Dudnic, care "au demonstrat lipsă de respect faţă de demnitari, au adresat cuvinte necenzurate preşedintelui Constantinov şi Formuzal, după ce au aplicat forţa fizică în privinţa lor".

Deja pe 5 iunie, prin dispoziţia procurorului general, Corneliu Gurin, dosarul penal a fost remis Inspectoratului de Poliţie Cimişlia pentru investigare.

"Cetăţenii Cernev şi Dudnic, care atunci se aflau în spital, trebuiau interogaţi în regim prioritar", a spus Recean.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?