Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Ambasadorul UE consideră că Moldova trebuie să-și dezvolte economia, nu să poarte un război informaţional

9 mai. 2014,, 12:00   Societate
3321 0
Foto: noi.md
„Moldova trebuie să-și dezvolte economia, nu să poarte un război informaţional despre limbă, 9 mai, Uniunea Europeană (UE) sau Vamală (UV)”, susține şeful Delegaţiei UE în Moldova, Pirkka Tapiola.

Potrivit agenţiei "Infotag", oficialul a spus miercuri seară, în cadrul şedinţei clubului de presă "Naţiune unită – naţiune europeană", organizată de Centrul pentru Jurnalism Independent.

"Trebuie să vă decideţi ce este mai important, purtarea disputelor de lungă durată despre ce limba care se vorbeşte în Moldova sau să permiteţi oamenilor să comunice, fără a pune astfel de întrebări", a recomandat diplomatul.

Referitor la serbarea pe 9 mai a Zilei Victoriei sau a Zilei Europei, diplomatul a spus că "fiecare om are dreptatea sa şi aceasta trebuie respectată".

"Moldova este o Uniune Europeană în miniatură, care trebuie să depăşească influenţa din afară şi greutăţile. Trecerea statului moldovenesc de la regimul autoritar la oricare altul este destul de grea, dar posibilă şi Moldova va putea soluţiona aceste probleme, la fel cum cîndva a făcut-o Uniunea Europeană în privinţa războiului rece", a spus Tapiola.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?