Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

UE solicită o anchetă independentă în privința ciocnirilor sîngeroase de la Odesa

4 mai. 2014,, 09:30   Externe
4869 5
Foto : newsru.com
Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe și politica de securitate, Catherine Ashton, a solicitat sîmbătă o anchetă independentă care să identifice vinovații de violențele de vineri de la Odesa, soldate cu peste 40 de morți. Ea a făcut un apel la 'reținere' pentru ca situația să nu se degradeze, transmite AFP.

'Faptele care au dus la pierderea tragică a atîtor vieți omenești trebuie să fie acum clarificate printr-o anchetă independentă, iar vinovații de aceste acte criminale trebuie să fie deferiți justiției', a declarat Catherine Ashton într-un comunicat. 'Uniunea Europeană recomandă reținere tuturor părților implicate, cerîndu-le să nu exploateze această tragedie pentru a intensifica ura, diviziunile și violența gratuită', adaugă șeful diplomației europene, care a transmis și 'condoleanțe familiilor victimelor'.

Potrivit poliției locale, 42 de oameni au murit vineri al Odesa în confruntările dintre apărătorii unității Ucrainei și separatiști proruși. Printre cei 42 de morți se numără militanți proruși care au pierit în incendiul clădirii în care se refugiaseră.

Reprezentanta UE a adresat un apel 'tuturor ucrainenilor să găsească modalități prin care să depășească diviziunile alimentate artificial în ultimele luni'. 'Toate forțele politice trebuie de acum să își asume răspunderea și să înceapă un dialog în vederea găsirii unei soluționări comune a crizei. Toți semnatarii acordului de la Geneva din 17 aprilie trebuie să își intensifice eforturile pentru ca acesta să fie pus în practică', a mai spus Ashton.

Încheiat cu greu între Ucraina, Rusia, Statele Unite și UE, acordul prevede reducerea tensiunilor în Ucraina, încheie AFP

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?