Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4060

Ploile abundente au provocat inundații în Europa

19 mai. 13:21   Externe
2490 0

Ploile abundente au provocat inundații majore în vestul Europei. În Franța nivelul apei a crescut semnificativ, astfel încît primele etaje ale clădirilor au fost inundate.

În Germania cetățenii au rămas fără curent electric, iar străzile au fost măturate de ape. Și belgienii au avut de suferit în urma ploilor abundente, iar italienii au fost nevoiți să-și părăsească locuințele. Pompierii au evacuat bătrînii cu bărcile, iar salvatorii au căutat victimele cu elicopterul, notează Noi.md cu referire la moldova1.

În Germania oamenii au rămas fără curent electric, iar traficul rutier a fost perturbat. Puhoaiele au măturat străzile și au pătruns în casele oamenilor. Mașinile au rămas pe jumătate scufundate în apă, iar polițiștii au intervenit în peste trei mii de cazuri pentru a-i ajuta pe sinistrați.

Specialiștii declară că nivelul apei ar putea să crească în următoarea perioadă. Presa internațională scrie că victime nu au fost raportate, dar numărul persoanelor evacuate din calea apelor este în creștere.

„Presupun că nivelul apei a atins aproximativ 1,5 metri pînă acum. Nici măcar nu putem coborî pe scări. Evacuăm totul, nu mai avem electricitate. S-a întîmplat deja de cîteva ori, dar astăzi a fost ceva extrem. Dormitorul meu este la parter, dar niciodată nu a fost inundat. Este pentru prima dată cînd se întîmplă așa ceva. Apa a pătruns în camera mea, asta este cel mai oribil lucru care mi s-ar fi putut întîmpla”, a spus un locuitor din Germania.


Și în Belgia oamenii au avut de pătimit. Subsolurile a 15 case au fost inundate, iar pompierii au pompat apa și au amplasat saci cu nisip la intrarea în case pentru a nu permite puhoaielor să pătrundă în încăperi.

În Franța a fost anunțat Cod portocaliu de inundații și ploi. Traficul rutier a fost dat peste cap, mașinile fiind luate de ape sau scufundate. De dimineață, pompierii au intervenit în aproape 50 de cazuri.

Furtuna a provocat inundații și în nordul Italiei. Salvatorii s-au deplasat cu bărcile spre zonele afectate pentru a salva oamenii. În Lombardia un tren marfar s-a răsturnat din cauza vîntului puternic, iar în Como s-a rupt un pod. Potrivit autorităților, victime nu au fost raportate.

5
0
0
2
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?