X 
Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4065

Meteorologii avertizează: Ce se va întîmpla în curînd în Europa

27 mai. 19:30   Externe
8468 0

Europa se pregătește pentru prima perioadă de vreme caldă din această vară, în timp ce Germania și țările nordice vor avea temperaturi neobișnuit de ridicate săptămîna viitoare.

Riscul de valuri de căldură la Jocurile Olimpice de la Paris i-a făcut pe organizatori să se îngrijoreze în privința siguranței sportivilor. Spania se pregătește pentru o nouă vară caniculară, lansînd o nouă hartă pentru a ajuta la o predicție mai precisă a valurilor de căldură

„Este incredibil de dificil să prezici cu exactitate cum va fi vremea cu cîteva luni înainte, ca să nu mai vorbim de săptămîni și uneori de zile”, spune Tamsin Green, meteorolog la serviciul de prognoză Weather & Radar.

Acest lucru se datorează faptului că vremea în Europa este extrem de schimbătoare, cu nenumărați factori de influență diferiți, notează Noi.md cu referire la g4media.ro.

Europa de Vest ar putea înregistra precipitații medii în iunie, apoi precipitații peste medie în sudul Europei în iulie, dar condiții mai uscate în est. În august, este posibil să fie mai uscat pentru o mare parte a continentului.


O mulțime de factori diferiți influențează vremea schimbătoare a Europei. În prezent, lumea se află într-o fază de tranziție între fenomenele climatice El Niño și La Niña, de exemplu, care este „crucială” pentru determinarea modelelor de vreme și temperatură la nivel global.

Din 1991, Europa s-a încălzit de două ori mai mult decât media globală, potrivit datelor recente ale Organizației Meteorologice Mondiale. 23 dintre cele mai severe 30 de valuri de căldură de pe continent au avut loc, începînd cu anul 2000, iar cinci dintre acestea au avut loc în ultimii trei ani.

2
0
0
12
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?