X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4039

Lukașenko REFUZĂ NEGOCIERILE PRIVIND UNIUNEA EURASIATICĂ, din cauza controverselor cu Rusia

1 mai. 2014,, 13:35   Externe
12997 30
Foto : bozrevatel.com
Președintele belarus Alexandr Lukașenko a propus ca formarea Uniunii Economice Eurasiatice (UEE) să fie amînată pe un termen de 10 ani, deoarece consideră că Rusia și Kazahstanul nu sînt pregătite pentru aceasta. Lukașenko a cerut să fie abandonate planurile de a crea UEE în 2015 și să fie transferată pentru un deceniu decizia privind organizația, în cadrul întrevederii la Minsk cu președinții Rusiei și Kazahstanului, transmite vedomosti.ru.

Lukașenko a declarat că, deoarece partenerii din Uniunea Vamală nu sînt pregătiți să anuleze scutirile și restricțiile în comerțul reciproc, inclusiv cu petrol, nu există temei pentru a vorbi despre noua formațiune.

Restricțiile cu privire la livrările de petrol urmau să fie anulate în 2015. Rusia s-a răzgîndit să renunțe la ele.

Este vorba despre înţelegerea dintre Moscova şi Minsk potrivit căreia Belarusul importă petrol rusesc fără taxe, însă plătește în bugetul de stat al Rusiei taxa obţinută din exportul în afara Belarusului a produselor obţinute din petrolul importat. Potrivit lui Lukaşenko, dacă aceste taxe ar fi rămas în bugetul statului belarus, el "ar fi construit o țară ca Emiratele".

Însă, conform calculelor ministerului rus de finanţe, dacă Moscova va ceda în faţa condiţiilor lui Lucaşenco şi va renunţa la restituirea taxelor, bugetul rus va pierde anual aproximativ 30 de miliarde USD.

Despre crearea UEE la 1 ianuarie 2015 părțile negociază din 2010. În cadrul UEE urmau să fie unificate abordările privind impozitarea rezidenților fiscali - cetățeni ai UEE.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?