Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Oamenii de știință au descoperit care este VÎRSTA CRITICĂ pentru bărbați

14 mar. 2014,, 00:01   Societate
9682 0
Foto : directpress.ru
Oamenii de știință au descoperit care este vîrsta critică pentru bărbați. Savanții de la Universitatea din Oregon și de la Universitatea din Boston au efectuat un experiment cu implicarea a peste 1 000 de bărbați și au stabilit vîrsta la care la reprezentanții sexului puternic se schimbă percepția vieții.

S-a dovedit că pentru bărbat este critică vîrsta de 70 de ani, cînd el începe să simtă că în multe privințe depinde de circumstanțe și nu este în stare să controleze evenimentele din viața sa.

Dacă între 50 și 70 de ani greutățile se percep și se depășesc ușor, după 70 de ani senzațiile dureroase de pe urma problemelor cresc. Atitudinea pozitivă față de viață pînă la vîrsta critică se datorează în mare parte stării bune de sănătate, care, după 70 ani sa deteriorează brusc.

Oamenii de știință explică că acestea sînt date statistice medii. În fiecare caz aparte, cea mai dificilă vîrstă pentru bărbați poate surveni mai devreme (60 ani) sau mai tîrziu (80 de ani).

De asemenea, studiul a arătat că, spre deosebire de tineri, bărbații mai în vîrstă sînt în stare să găsească surse de bucurie în lucruri simple, iar reacția lor la probleme și succese la 55-60 de ani poate prezice starea fizică și psihologică la 75-100 de ani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?