X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4045

Presa: Putin a încercat să-l "cumpere" pe Ianukovici cu al doilea mandat

17 noi. 2013,, 01:50   Externe
6938 5
Foto: informing.ru
Autoritățile ruse par a fi dispuse să meargă la mari concesii în schimbul aderării Ucrainei la Uniunea Vamală (UV) și chiar au încercat să-l "cumpere" pe Ianukovici cu al doilea mandat prezidențial, scrie presa ucraineană.

În timpul recentelor negocieri, Vladimir Putin i-a promis lui Viktor Ianukovici să nu susțină rivalii acestuia în alegerile prezidențiale din 2015 precum și cu "orice preț" să-i asigure un sprijin activ pentru legitimare internațională după victorie. În plus, liderul rus va asigura "accesul familiei" în unele scheme foarte profitabile, dar inaccesibile pentru ea în prezent.

În același timp, răspunsul președintelui ucrainean ar trebui să fie semnificativ: o "pauză" în relațiile cu UE și aderarea Ucrainei la Uniunea Vamală pînă la alegerile din 2015.

Potrivit unor surse mass-media, Ianukovici a refuzat această propunere, fiind de acord să plătească pentru servicii numai numai prin refuzul de a semna Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană.

Amintim că în ultimul timp Ucraina și-a redus în mod semnificativ șansele de a obține asocierea cu UE, refuzînd să adopte proiectul de lege privind trimiterea pentru tratament în străinătate a ex-premierului Iulia Timoșenko, precum și tergiversarea adoptării proiectelor de lege privind codul electoral și procuratura.

În plus, prim-ministrul Nicolai Azarov a declarat că după apropierea de UE, Ucraina va pierde piața rusă, ceea ce va duce la oprirea majorității întreprinderilor și șomaj. Potrivit lui Ianukovici, pentru a moderniza economia țării, precum și a aduce producția la standardele europene este nevoie de sute de miliarde de dolari, pe care țara încă nu-i are.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?