Dodon îi amenință pe Candu și Filip cu revizuirea componenței CSS

Dodon îi amenință pe Candu și Filip cu revizuirea componenței CSS

Președintele Igor Dodon califică drept stranie decizia guvernării de a boicota ședința de astăzi a Consiliului Suprem de Securitate, informează Noi.md.

Oficialul le-a reproșat lui Andrian Candu și Pavel Filip lipsa de curaj, întrucît în cadrul ședinței  de astăzi urma a fi argumentată decizia de a-l declara pe Dmitri Rogozin persona non grata.

„Ce-s cu jocurile astea? Eu am așteptat că vor veni cei de la guvernare cu argumente clare referitor la mai multe subiecte. Subiectul cu Rogozin a fost al cincilea din categoria diverse. Faptul că nu au avut curajul să vină astăzi la ședință, confirmă suspiciunile noastre că decizia a fost una politică, care nu are argumente legale și că scopul deciziei a fost de înrăutățire a relațiilor bilaterale cu Federația Rusă. Nu exclud că a fost decizie dictată de partenerii de peste ocean ai PD”, a declarat Dodon.

 „Cu sau fără prezența lor, Consiliul Suprem de Securitate se va convoca în ședință”, a mai adăugat Dodon, sugerînd că va aproba o nouă componență a acestei structuri.

"Preîntîmpin dacă PD și guvernul dorește să boicoteze ședințele CSS, eu voi fi obligat să modific componența astfel ca să avem cvorum și posibilitatea de lua decizii fără ei. Formarea componenței și regulamentului activității CSS se aprobă prin decretul președintelui".

"În zilele următoare noi vom convoca următoarea ședință a CSS și vedem dacă nu doresc să vină atunci vom discuta fără ei", a menționat Dodon. Potrivit lui, pe agenda ședinței de astăzi mai figura subiectul vînzării ilegale a armamentului de către fostului ministrul Anatol Șalaru, activitatea serviciilor secrete străine în Moldova.

Astăzi, Andrian Candu a anunțat că reprezentanții guvernării nu vor participa la ședința CSS, întrucît pe ordinea de zi au fost incluse subiecte provocatoare, cum ar fi declararea lui Rogozin persona non grata.

 

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load