X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4023

Legea ce amendează cetățenii care nu răspund la recensămînt va fi atacată în judecată

12 apr. 13:30   Societate
3805 0

Recensămîntul și referendumul sînt elemente ale unei strategii bine gîndite, care are un scop bine determinat, spune liderul PSRM, Igor Dodon.

Fostul președinte spune că la recensămînt ei strîng date, și vor, conform acestor date, să aibă cît mai mulți români în Moldova, iar prin referendum lichidează legislația Republicii Moldova și pun legile UE mai presus decît legile noastre suverane.

”Cel mai mult mă deranjează că se vor cheltui peste 200 de milioane de lei”, declară Igor Dodon.

Liderul PSRM susține că va ataca în judecată legea prin care cetățenii vor fi amendați dacă nu vor răspunde la aceste chestionare.

„E de rîs, dar și de plîns(...) cel mai mult mă deranjează că se vor cheltui peste 200 de milioane de lei. Se promovează activ ideea unionismului si românizării la toate posturile tv, precum că trebuie să ne declarăm români, asta fiind unica șansă. Acest recensămînt nu este întîmplător, are un anumit scop, în primul rînd vor desena precum că în Republica Moldova trăiesc 80-90% de români(...)Este un instrument de propagandă împotriva cetățenilor din Republica Moldova. Au pus și amendă pentru cei care nu vor să răspundă, dar noi vom ataca în judecată, cei care nu au dorință trebuie să aibă dreptul de a nu participa”, a declarat Dodon.


Noi.md reamintește că recensămîntul populației și locuințelor în anul 2024 a început în data de 8 aprilie și va dura trei luni.

70
1
0
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?