Candu și Filip boicotează ședința Consiliului Suprem de Securitate

Candu și Filip boicotează ședința Consiliului Suprem de Securitate

Reprezentanții majorității parlamentare nu vor participa astăzi la ședința Consiliului Suprem de Securitate, convocată astăzi la ora 11.00 de președintele Igor Dodon, notează Noi.md.

Anunțul a fost făcut în această dimineață de spicherul Andrian Candu, în urma ședinței Biroului permanent al PDM. Politicianul a argumentat decizia prin faptul că pe agenda ședinței CSS au fost incluse "subiecte provocatoare", cum ar fi hotărîrea de a-l declara persona non grata pe vicepremierul rus Dmitri Rogozin.

Democratul s-a mai arătat deranjat de faptul că Igor Dodon nu a coordonat cu spicherul și premierul agenda ședinței de astăzi a CSS înainte de a o convoca.

„Orice încercare de a pune în discuție decizia Guvernului de a-l declara pe Rogozin persona non grata considerăm că este o provocare. Președintele nu urmărește  nimic altceva decît politizarea acestui subiect. Nu vom permite CSS să devină un instrument al confruntării geopolitice. Amintesc că Rogozin a fost declarat persona non grata, luînd în considerație comportamentul și declarațiile sale ofensatoare la adresa țării noastre. Prin urmare, nu vom participa la ședința de astăzi a Consiliului Suprem de Securitate”,  a explicat Candu.  

El a mai adăugat că pe viitor, ”în funcție de agendă”, reprezentanții guvernării vor participa la ședințele CSS. „De la început am spus-o că sîntem pentru cooperarea instituțională, așa cum prevede legea, indiferent că sîntem pe poziții diferite cu președintele Dodon”.

Menționăm că din componența Consiliului Suprem de Securitate fac parte pe lîngă președinte și consilierii săi, șeful Legislativului, premierul, ministrul de Interne, procurorul general, șeful SIS, guvernatorul Băncii Naționale.  

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load